ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ό,τι συμβαίνει στην ορχήστρα μας, ίσως και παραέξω, ό,τι ΜΑΣ αρέσει και ό,τι όχι, ό,τι ΣΑΣ αρέσει και ό,τι όχι,

για ό,τι ανησυχούμε και για ό,τι χαιρόμαστε, για ό,τι αγαπούμε και για ό,τι απευχόμαστε, ένα παράθυρο ανοιχτό προς τα μέσα και προς τα έξω...

καλώς μας ήρθατε!

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Τα θυρανοίξια του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 έκλεισαν την φετινή σεζόν μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:
Μας γέμισαν συγκίνηση και μας γέμισαν αισιοδοξία, ότι μέσα σε όλον αυτόν τον κουρνιαχτό και κάτι καλό μπορεί να συμβαίνει.
Ήταν ο Πέτρος Θέμελης   και ο Σαύρος Μπένος με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού, με το τεράστιο χαμόγελο αγάπης για το χώρο και ικανοποίησης για τα όσα συνέβαιναν, οι πρωταγωνιστές της βραδιάς και οι οικοδεσπότες μας.
Όταν συνομιλείς, συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους, δεν μπορεί παρά να γεμίζεις αισιοδοξία για το μέλλον κι ας βρισκόμαστε καταμεσής της πιο μαύρης περιόδου της καλλιτεχνικής μας και όχι μόνο ζωής.
Έκλεισε η ΕΡΤ, εξαφανίστηκαν η Χορωδία και οι Ορχήστρες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, σίγησε το Τρίτο Πρόγραμμα, νωρίτερα είχε σιγήσει και η Ορχήστρα των Χρωμάτων, το μάθημα της μουσικής καταργείται  από τα σχολεία, ολόκληρες ειδικότητες εκπαιδευτικών σβήνουν από τον χάρτη της εκπαίδευσης, σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται ...
Δεν είναι και λίγα όλα αυτά που μαστίζουν τη χώρα μας αλλά και τον χώρο μας ειδικότερα σαν πανδημίες και μας γεμίζουν αβεβαιότητα για το μέλλον και έναν αόριστο φόβο, που μας κατατρώει ύπουλα τα σωθικά.

Όταν όμως έχεις απέναντί σου τον τον αρχαιλόγο καθηγητή Πέτρο Θέμελη να σκαρφαλώνει στα αρχαία βράχια σαν έφηβος και να μιλάει με όλο του το είναι για τα 25 χρόνια σιωπηλών ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη και να συνδέει το τότε με το σήμερα με μια αφοπλιστική απλότητα στο λόγο και τον Σταύρο Μπένο επικεφαλής του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, πρώην δημόσιο άνδρα και τώρα εθελοντή του πολιτισμού να σε κλείνει στην αγκαλιά του γεμάτος ενθουσιασμό και με μια αυθόρμητη οικειότητα που εκφράζει όλο το συναίσθημα γιαυτό που επιτελούσαμε, δεν μπορείς παρά να ξεχάσεις όλα τα προβλήματα και να πεις: "δεν μπορεί, δεν θα σβήσει ο πολιτισμός, δεν θα σιγήσει η μουσική,  δεν θα πεθάνουμε σαν χώρα"!





Οι φωτογραφίες δανεικές από το διαδίκτυο


Τα θυρανοίξια του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης γιορτάστηκαν
με γκαλά όπερας
από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,
 με  σολίστ τον Δημήτρη Πλατανιά και την Τσέλια Κοστέα
και μαέστρο τον Βασίλη Χριστόπουλο
το Σάββατο 3 Αυγούστου και ώρα 21:00 του 2013.

Δείτε το αντίστοιχο βίντεο με αποσπάσματα και συνεντεύξεις  εδώ:

Παρόντες, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, βουλευτές, περιφερειάρχες, δημοσιογράφοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, άνθρωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο και τον χώρο του τουρισμού, απλοί πολίτες, που έφτασαν εκεί από κάθε γωνιά της Ελλάδας και το εξωτερικό για να βιώσουν αυτήν την μοναδική στιγμή.

Εϊμαστε περήφανοι και βαθύτατα συγκινημένοι που ήμασταν εκεί!

Διαβάστε ακόμη:

Νίκος Βατόπουλος στην Καθημερινή

Κalamata journal




Καλό καλοκαίρι σε όλους!



Δεν υπάρχουν σχόλια: