ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ό,τι συμβαίνει στην ορχήστρα μας, ίσως και παραέξω, ό,τι ΜΑΣ αρέσει και ό,τι όχι, ό,τι ΣΑΣ αρέσει και ό,τι όχι,

για ό,τι ανησυχούμε και για ό,τι χαιρόμαστε, για ό,τι αγαπούμε και για ό,τι απευχόμαστε, ένα παράθυρο ανοιχτό προς τα μέσα και προς τα έξω...

καλώς μας ήρθατε!

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ GAZARTE!

Η ΚΟΑ πάει για ποτό στο Γκάζι!
Εναλλακτικά προγράμματα μουσικής δωματίου σε εναλλαντικούς χώρους για τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Ανοίγει ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για φέτος,  με τρεις παραστάσεις στο gazARTE τις τρεις Δευτέρες του Νοεμβρίου, 4/11, 11/11 και 18/11 του 2013

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

"ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ"
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

4 Νοεμβρίου 2013
GAZARTE

Το σύνολο μουσικής δωματίου "ΕΝΩΔΟΝ" ταξιδεύει στην μουσική της εποχής του Μεσοπολέμου αντιπαραθέτοντας  το γερμανικό μουσικό θέατρο  και το γερμανικό καμπαρέ με την ελληνική οπερέτα και την αντίστοιχη ελαφρά σκηνή της εποχής- στην οποία πολύ συχνά διέπρεπαν οι "κλασικοί" συνθέτες καμουφλαρισμένοι πίσω από ψευδώνυμα. Έτσι, το πρώτο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στον Κουρτ Βάιλ και το δεύτερο μέρος στους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής του Μεσοπολέμου (Νίκος Χατζηαποστόλου, Θεόφραστος Σακελλαρίδης, Γιάννης Κωνσταντινίδης/Κώστας Γιαννίδης).
Το σύνολο μουσικής δωματίου "ΕΝΩΔΟΝ" δημιουργήθηκε το 2004 από μια εσωτερική ανάγκη μιας παρέας φίλων και συναδέλφων μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, να επεκτείνουν τη φιλία σε μια μουσική συνεργασία ενός προφανώς απροσδόκητου και ασυνήθιστου συνδυασμού οργάνων:  Έγχορδα, Χάλκινα και Πιάνο.

Tο ΕΝΩΔΟΝ αποτελείται από τους:
Νέλλη Οικονομίδου, βιολί
Μιχαήλ Σμιρνώφ, βιόλα
Ηβη Παπαθανασίου, τσέλο
Παναγιώτη Καίσαρη, τρομπέτα
Κώστα Αυγερινό, τρομπόνι
Εφη Παπαθωμαϊδη, πιάνο

Στο σύνολο ενσωματώνεται ο κορυφαίος τυμπανίστας της Κ.Ο.Α. στα κρουστά, Σπύρος Λάμπουρας, ένω συμπράττει  η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου.

Βάσια Ζαχαροπούλου 
Υψίφωνος, σπούδασε μονωδία  στο Εθνικό Ωδείο (δίπλωμα με άριστα παμψηφεί, α’ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης), πιάνο και κλασικό χορό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των Renatta Scotto, Helmuth Rilling, Lisa Popeil, Άρη Χριστοφέλλη, Jannette Pilou, Δημήτρη Καβράκο, Δάφνη Ευαγγελάτου και ολοκλήρωσε τις σπουδές μελοδραματικής με τον Κώστα Πασχάλη. Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 2008 και από το Νοέμβριο του 2011 είναι μέλος του Όπερα Στούντιο της ΕΛΣ. Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους Clarice (L'Amante di Tutte), Κοκκινοσκουφίτσα (Little Red Riding Hood), Gretel (Hänsel und Gretel), Ρίκα (Η Κόρη της Καταιγίδας), Tsarevna (The Tale of Tsar Saltan), Rosalinde (Die Fledermaus revisited). Έχει συμπράξει με την Καμεράτα, την Κρατική Ορχήστρα της Όπερας των Τιράνων, το σύνολο «Μέταλλον» της ΚΟΑ, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηνών, τις ομάδες «Όπερες των Ζητιάνων» και «Oper(O)» ερμηνεύοντας άριες από όπερες, Lieder, musicals, έργα κινηματογραφικής μουσικής (Sh. Umebayashi), έργα Ελλήνων συνθετών (Μ. Θεοδωράκης, Π. Κούκος, Ν. Κυπουργός, Δ. Παπαδημητρίου), καθώς και έργα θρησκευτικής μουσικής. Κάνει μεταγλωττίσεις δανείζοντας τη φωνή της σε πρωταγωνιστές κινηματογραφικών ταινιών και ανήκει στο δυναμικό των καλλιτεχνών του Τσίρκου του Ήλιου (Cirque du Soleil). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών (ΠΑΠΕΙ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1ο ΜΕΡΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΙΛ:

1. MORITAT VOΝ MACKIE MESSER
2. BARBARASONG
3. BALLADE VOM ANGENEHMEN LEBEN
4. POLLY'S LIED
5.LIED VON DER UNZULÄNGLICHKEIT DES MENSCHLICHEN STREBENS
6. MY SHIP
7. JE NE T' AIME PAS
8. ΥΟUKALI

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

2ο ΜΕΡΟΣ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

1. ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΜΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΚΟΨΑ,
2. ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ,
3. ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΠΛΟΥ ΠΛΟΥ,
4, 5, 6. "HELLO COSTAS" (DORRES): Three Scherzos by Vassilis Tenidis based on themes of Costa Jannidis
7. ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ,
8. ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: ΛΙΓΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ


INFO:
Δευτέρα 4/11/2013
GAZARTE, ΒΟΥΤΑΔΩΝ 32, 34 στο Γκάζι Στάση Κεραμεικός 
έναρξη: 21:00
είσοδος: 5, 10, 15 ευρώ
πληρ: ΚΟΑ, 210 7257601,2,3,  www.koa.gr
          GAZARTE, 210 3460347, 210 3452277,  www.gazarte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: