ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ό,τι συμβαίνει στην ορχήστρα μας, ίσως και παραέξω, ό,τι ΜΑΣ αρέσει και ό,τι όχι, ό,τι ΣΑΣ αρέσει και ό,τι όχι,

για ό,τι ανησυχούμε και για ό,τι χαιρόμαστε, για ό,τι αγαπούμε και για ό,τι απευχόμαστε, ένα παράθυρο ανοιχτό προς τα μέσα και προς τα έξω...

καλώς μας ήρθατε!

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Επειδή κανένα site της ΕΡΤ δεν λειτουργεί πλέον και πουθενά δεν μπορεί να βρει κάποιος πληροφορίες, παραθέτουμε εδώ ένα ιστορικό σημείωμα για την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ δανεισμένο από το site της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών
Ανάλογη δραστηριότητα έχουν να επιδείξουν και τα υπόλοιπα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, τα οποία μέσα σε μια στιγμή σίγησαν, καταργήθηκαν, εξαφανίστηκαν, σταμάτησαν να υφίστανται, αν και είχαν προγραμματισμένες εμφανίσεις όπως αυτή της χορωδίας της ΕΡΤ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, η οποία και αναγκαστικά ματαιώθηκε!!! 

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938. Έχει παρουσιάσει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών σε συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια. Οι περισσότερες από αυτές έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καταγραφή που προσφέρει σήμερα ένα ανεκτίμητο αρχειακό υλικό.


Διευθυντές της ορχήστρας υπήρξαν ο Γιώργος Λυκούδης, ο Σπύρος Φαραντάτος, ο Αντίοχος Ευαγγελάτος, ο Γιώργος Σισιλιάνος, ο Φράντς Λίντσχαουερ, ο Ευθύμιος Καβαλλιεράτος, ο Μιλτιάδης Καρύδης, ο Άλκης Μπαλτάς, ο Ανδρέας Πυλαρινός, ο Νίκος Χριστοδούλου και ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διηύθυναν ως προσκεκλημένοι, πολλοί Έλληνες και ξένοι μαέστροι καθώς και συνθέτες διεθνούς φήμης, όπως οι: Μανώλης Καλομοίρης, Διονύσιος Λαυράγκας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Μιλτιάδης Καρύδης, Οδυσσέας Δημητριάδης, Άντζελο Καβαλλάρο, Βύρων Φιδετζής, Άραμ Χατσατουριάν, Γκιόργκι Λέχελ, Γεχούντι Μενουχίν, Χόρστ Νόυμαν, Άντον Νανούτ, Ρόλφ Ρόυτερ, Κρίστιαν Λίντμπεργκ καθώς και μαέστροι της νεότερης γενιάς όπως ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Δημήτρης Μποτίνης.

Με την ορχήστρα συνέπραξαν ως σολίστ πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι όπως οι: Ντάβιντ Όιστραχ, Τζίνα Μπαχάουερ, Χοσέ Καρέρας, Aγνή Μπάλτσα, Βάσω Παπαντωνίου, Mονσεράτ Kαμπαγέ, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Ρολάντο Βιγιαζόν, Αντρέα Μποτσέλλι, Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, Ελίνα Γκαράντσα κ.ά.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, στο Φεστιβάλ Πάτρας, στο Φεστιβάλ Βελιγραδίου, στην Όπερα του Καΐρου, στο Μόντρεαλ, στην Κολωνία, στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, σε διεθνείς μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την E.B.U.

(Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνιών), στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης και στο Polytheater του Πεκίνου, όπου πραγματοποίησε την εναρκτήρια συναυλία των εκδηλώσεων για το πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στην Κίνα.

Σήμερα η Ορχήστρα θεωρείται από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας.


 
Στο Facebook των μουσικών συνόλων μπορείτε να διαπιστώσετε όλοι την δραστηριότητα των μουσικών συνόλων, τα οποία τεχνηέντως απαξιώθηκαν, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Δεν σβήνουν οι θεσμοί που γράφουν την ιστορία της χώρας με το κατέβασμα ενός διακόπτη!
Εξυγιαίνονται, αναβαθμίζονται, εκσυγχρονίζονται με σεβασμό στη δημοκρατία, την ελευθερία, το δικαίωμα στην εργασία.

https://www.facebook.com/pages/%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%99-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%95%CE%A1%CE%A4-FRIENDS-OF-HELLENIC-RADIO-TELEVISION-CHOIR/308389952305

https://el-gr.facebook.com/pages/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9F%CF%81%CF%87%CE%AE%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%95%CE%A1%CE%A4-Greek-Radio-Symphony-Orchestra/108065625945904

Αιτούμαστε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και των Μουσικών Συνόλων της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: