ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ό,τι συμβαίνει στην ορχήστρα μας, ίσως και παραέξω, ό,τι ΜΑΣ αρέσει και ό,τι όχι, ό,τι ΣΑΣ αρέσει και ό,τι όχι,

για ό,τι ανησυχούμε και για ό,τι χαιρόμαστε, για ό,τι αγαπούμε και για ό,τι απευχόμαστε, ένα παράθυρο ανοιχτό προς τα μέσα και προς τα έξω...

καλώς μας ήρθατε!

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΣ ΡΟΥΤΙΜΑΝ

Ο Ουρς Ρούτιμαν, το εξαιρετικό πρώτο φλάουτο της ΚΟΑ από το 1965, ο παραγωγικότατος καθηγητής του ωδείου Αθηνών,  ο συνάδελφος, ο αγαπητός φίλος δεν είναι πια κοντά μας.
Η καρδιά του τον πρόδωσε, τον εγκατέλειψε....

Ο Ουρς Ρούτιμαν, γεννημένος στο Μούρι της Ελβετίας το 1937,  κλήθηκε το 1965 στην Ελλάδα για να δημιουργήσει σχολή φλάουτου και για να καλύψει τα κενά στις αθηναϊκές συμφωνικές ορχήστρες .

 Δυο χρόνια πριν είχε αποφοιτήσει από το Ωδείο της Ζυρίχης  ως μαθητής του Α. Jaunet  και   έκανε μεταπτυχιακές σπουδές δίπλα στον Joseph Bopp στη Βασιλεία και στον Peter Lukas Graf.
Υπήρξε μέλος διαφόρων ορχηστρών της Ελβετίας καθώς και μουσικών συνόλων και δίδαξε τόσο στο Ωδείο της  Ζυρίχης όσο και στο γυμνάσιο Βαδεν της ίδιας πόλης.

Ερχόμενος στην Ελλάδα έλαβε τη θέση του πρώτου φλάουτου στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών από τον Νοέμβριο του 1965 μέχρι την συνταξιοδότησή του και από το 1975 δίδασκε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών.

Ο Ουρς χάρισε εξαιρετικές ηχητικές στιγμές και συγκινητικές ερμηνείες στο αθηναϊκό κοινό, αλλά και σε όλους έμας τους συναδέλφους του.
Και φυσικά άφησε πίσω του μια στρατιά εξαιρετικών φλαουτιστών, που μαθήτευσαν κοντά του και σήμερα διαπρέπουν στον μουσικό μας κόσμο.

Ο Ουρς ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, με ευγένεια ψυχής, πάντα με το χαμόγελο, ακούραστος υπηρέτης της μουσικής, με μια αισιόδοξη ματιά για τα πράγματα, με μια καλή κουβέντα στο στόμα για όλους.

Η προσφορά του στην τέχνη της μουσικής αλλά και στους ανθρώπους , σε όλους εμάς που είχαμε τη χαρά και την τύχη να παίζουμε μαζί του, η προσφορά του στους μαθητές του,
ανεκτίμητη
και το κενό που αφήνει πίσω του, στις καρδιές μας
δυσαναπλήρωτο...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΥΡΣ!

Το τελευταίο αντίο από συγγενείς, φίλους, συναδέλφους 
την Δευτέρα 6/2/ 2012 στο νεκροταφείο Χαλανδρίου ώρα 2.00 το μεσημέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: